Gesäll

Gu va jag blir trött.................nu försöks de införas gesällbrev för att höja statusen för nagelyrket, vilket i sig är jättebra!
Men har läst kriterier,bedömning och provets omfattning.Som gör mig lite smått fundersam man ska ha 3585 timmars utbildning + praktik.
Hmmm året var 2004 när jag gick min grundutbildning, har ingen aning om utbildningstimmar. Skolan jag gick i finns ej kvar i dåvarande form, och märket jag skolades i ägs av en annan argentur som har helt lagt om utbildningsupplägget. Har pysslat med naglar i 8 år, och uppdaterar mig ständigt för att va the best I can be.
Nagelbranchen utvecklas ständigt och slutar aldrig förvånas av hur många olika märken som finns så du kan alltid prova på nytt!!
Gesällen är uppdelad i olika del moment den praktiska delen är uppdelad i olika behandlingar klassisk manikyr röd lackning dam........Sitta å göra manikyrer och lackningar?!? Why?!? De finns permanenta system som CND Shellac, Gelish, Polish Pro m.m. Snabbt smidigt å hållbart. Framförallt tidsbesparande för mig samt kund.........orka vänta på att de ska torka!!! Sitter oftare med permanenta system än med lacknig ,de är säkert 6 månader sist jag gjorde en vanlig lackning och då var de under en pedikyr behandling. Enligt mig så är de mer aktuellt att lägga till en del för permantent nagellack?? 
Klassisk manikyr med polering för en man....................har under mina 8 år i yrket gjort manikyr på en modig man. Den svenska metrosexuella mannen har inte kommit dit än där man tänker på sina naglar och händer!!!! Seriöst!!!
Sen så är övriga delar såsom nagelförlängning,nagelförstärkning naturellt och franskt är en helt okej del moment.Men anser att man lägger tyngd på lite fel grejor i  den praktiska delen som inte följer branchens riktning.
Å DE HÄR MED TEORI PROV...........valde ett praktiskt yrke för jag inte är någon teoretiker. Min svaga sida under skoltiden var stillasittande teoretiska lektioner oavsett hur intresserad jag var så tappade jag lätt fokus.....svar ja jag har ADHD & asbergersyndrom i kombinerad typ. Visst så kan jag sitta å skriva fritt utan press, men skriftliga prov var inget som gjorde mig ens godkänd i ämnet, däremot så kunde jag utan några som helst problem muntligt redogöra svara på frågor samt vidarutveckla på ett begripligt sätt för läraren. Så att göra ett teoretiskt prov å redogöra anatomi,fysiologi, hygien m.m. skulle nog ge ett väldigt dåligt resultat, kan mer än gärna hålla än föreläsning på 2,5 timme om dessa ämnen än sitta å skriva!!!
 
Anser även att nagelbranchen är delad endel är Seyf och den andra delen Sansa båda organisationer har gemensamma intressen men de kan inte samarbeta som vuxna människor för att nå de gemensamma målet att höja statusen för nagelyrket!!! Börja med att komma överrens så alla seriösa nagelterapeuter, skolor, importörer m.m. kan skapa en enad front just nu så känns de bara som om alla försöker nedvärdera varandra.
 
Tror att nagel sverige tyvärr inte är redo för gesäll ännu
Känner att de borde finnas mer utrymme för männskor och personer med funktionsnedsättning m.m. men detta kommer jag forska vidare på och fråga de ansvariga för gesäll.
 
Skulle kunna fortsätta forever å klanka ner på upplägget, tänket för detta men pallar inte dividera!!!
Peace out
Kramiz
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0