Steg för Steg.............rengöring ansiktet!

Alldeles för många har en bristande kunskap hur man på bästa sätt gör rent & vårdar ansiktet.

Många undrar VARFÖR TVÄTTA?

Undervik- pormasker, finnar & andra oattraktiva problem

Cellförnyelse- huden sover också, på natten så stöter den bort döda hudceller & slaggprodukter bla

En god föruttsättning för att bromsa utvecklingen av tydliga åldertecken! RYNKOR!!!

Varför duger inte tvål & vatten??

Ja man rubbar hudens naturliga ph-balans, torkar ut huden. De tar bort hudens naturliga skydd vilket kan leda till att huden blir irriterad & känslig för de yttrepåverkningarna som vi utsetts för dagligen ex, solljus, avgaser m.m.



1. RENGÖRING- tvätta ansiktet morgon & kväll
Finns olika typer av rengöringar gel, mousse,regöringsmjölk. Olika varianter på rengöring brukar ha att göra med vilken hudtyp du är. Känslig, Torr, Fet, Bland hy

Osäker på vad du är?
Be om hjälp i butiken elr unna dig en ansiktsbehandling hos en hudterapeut


2. Ansiktsvatten- nutriliserar ph-värdet,avlägsnar smink rester, stramar ihop porerna.
Avlägsnar hudens fett, så var extra noga i T-zonen (haka-näsa-panna)

3. Serum-Verkar djupare, dagcremen absorberas lättare & hjälper till att förebygga specifika problem ex antirynk,porsammandragande.

4.Dagcreme-Skyddar huden, smörj även halsen.
Nattcreme- fetare & återuppbyggande

Endast innan Make Up
5.Primer-Slätar ut, make up;en sitter bättre
Hemligheten till en slät perfekt hy,perfekt för en intensiv festkväll!

Jag rekommenderar
Collistars,
Smoothing-filler makeup bas


TIPS!
Brukar en gång i veckan  för att eliminera & hållaporta pormaskar peela ansiktet, detta gör jag mellan steg 1 & 2. Men använd en peeling för ansiktet & inte för kroppen. Peelingen för ansiktet ska vara finkorningt. Om de är för grovt kan du lika gärna köra med stålull!!!



Recept på ansiktpeeling
0,5 dl socker
0,5 dl honung

Använd gärna ekologiska varor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0