Nagelproblem - minne blott!

Mina naglar bara spricker, jag kan aldrig få långa naglar själv, nagelbanden flisar sig å svider...........Och jag har provat allt! Ingenting funkar.

Jo då, de finns ett bot mot detta!!! Men tyvärr räcker de inte att du köper upp dig på alla dessa produkter & ställer in dom i badrums skåpet!! Vardagsmat för oss nagelterapeuter, vi möter er våra kära kunder nya & våra trogna stamkunder, minst en gång i månaden. Trots att vi har denna kvalitetstid med varandra 1h-2h så är det många gånger, våra kära kunder ifrågasätter den kunskapen om ex hur viktigt de är med NAGELOLJA varje dag????

De är A och O i att naturliga naglar blir hållbara & inte går sönder,spricker osv. Lika viktigt är de om du har konstmaterial, den tar hand om nageln inunder materialet. Nagelförlängning/förstärkningen sitter bättre när den naturliga nageln mår bra, då slipper du bla. släpp och återbesöken går snabbare & blir billigare. (För jag slipper fila i oändlighet)

Men fortfarande blir jag minst lika chockad när någon undrar varför deras naglar ser ut som dom gör & bara spricker?? Har verkligen fått en "reality check" under de senaste 2 åren när jag jobbat i en kosmetika butik, om hur kunden är supernoga med vilket schampo man använder, & att de är självklart att man använder ett minst lika bra balsam. För att håret ska bibehålla en jämnfuktbalans. Lika viktigt är de för naglarna att fuktbalansen är jämn, då får du en nagel som tål lite väder & vind.

MEN de är inte någon quickfix, de tar inte 2h så har du långa starka naglar. Utan den lilla flaskan med guldet för nageln ska bli lika självklar i dina vardags rutiner, som att de är lika självklart att borsta tänderna 2 ggr om dan.................men snilleblixt ställ den vid tandborsten, framme så du ser den!!! Hur kan du då bara strunta i att dutta lite olja på dina snart vackra naglar. Ha tålamod, ge dina naglar & händer välförtjänt TLC så kommer spruckna,flisiga naglar å nagelband ett minne blott!

Receptbelagd ordination för vackra,långa & flexibla naglar från Diplomerad Nagelterapeut, med väldigt goda kunskaper, växande erfarenheter & ständiga utmaningar med allt vad som nu naglar heter!!!

 

  • Nagelolja, märke & pris. Ingen betydelse,bara du har en nagelolja & inte olivolja så blir jag glad!! Gärna 2 gånger om dagen. Tex : morgon och kväll. (VID TANDBORSTEN, elr vid TV:kontrollen)

  • Investera även i en bra handlotion, där tycker jag att man ska vara mer kräsen & lägga ner lite mer pengar på. Annars är de lätt att du smörjer händerna med något som inte återfuktar, utan torkar ut huden. (EXTRA VIKTIGT nu när vi går mot kyligare tider, OLJA,SMÖRJ & ANVÄND HANDSKAR)

  • Använd ALLTID mild aceton och oljefri remover, & för att slippa använda den såå ofta går vi ner till nästa punkt

  • Investera i ett bra baslack & toplack, så sitter nagellacket såå mycket bättre & längre!

  • Skit under naglarna nej tack! Nagelborsten tar hand om de,borsta rent med nagelborste undertill - ALDRIG,ALDRIG peta med något.

  • Nagelfil av sandpapper - ALDRIG stålfil, eller för grova filar. Resultatet blir inte så jätte bra! Be om hjälp i butiken, salongen var du nu handlar. Kan dom inte hjälpa dig att få tag i rätt fil, så gå därifrån. De kryllar av kompetenta nageltjejer i landet som kan sin sak & mer än gärna hjälper till att du får rätt produkter.

  • Skruvmejsel skruvar du med INTE Naglarna, skohornet är till för att lättare få på sig skorna INTE naglarna! Till oss kommer du å får vackra naglar & till järnhandeln går du om du behöver verktyg. Aja baja!!

  • Handskar - Vid användning av starkare kemikalier ex : diskmedel, samt ej ha händerna i för mycket vatten vilket kan leda till torra händer, så smörj & olja efter diskningen.

  • Boka regelbundna återbesök för att bibehålla dina naglar problemfria, ring elr kom förbi en gång för mycket om du är osäker på längd, släpp &  eventuell skada. Lek inte själv med konstnaglarna, laga själv, fila på nagelplattan osv. konsekvenserna kan var riktigt otäcka, samt ta långt tid för nageln att återhämta sig. Om du vill leka nagelterapeut, så utbilda dig i en skola som ska vara godkänd av SANSA. Då får du en stabil grund att stå på vilket gör de roligare & lättare att jobba!

  • Om dina naglar ofta går av så är dom troligtvis för långa! Långt är ju så snyggt, men för lååångt kan ofta bli en väldigt stor extrautgift, för man vill ju ha alla hela å de kostar! Våga ta hellre lite för kort än för långt, naglarna växer ju under materialet, vänj dig vid längden successivt, inom två veckor har du så långa du ville ha dom ifrån början.

 

Lycka till & ge inte upp med oljan, den ska bli det nya självklarheten i din handväska, necessär, som alltid är med!!!

Och alla andra underbara som inte vill ha långa naglar, de är inget måste. Oljan ska ni ha iallafall den får inte naglarna å växa i turbofart, men även korta naglar behöver lite ompyssling!!

Hoppas ni har tagit till er något av detta???....................Pssst, nageloljan!

Kramar Regina

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0